Circuit Spania – Portugalia

Intrebari despre oferta? Contacteaza-ne!

021 210 30 18
0249 411 411
Luni-Vineri: 10:00-18:00

Intinerariu

Barcelona - Spania;
Coimbra - Portugalia;
Fatima - Portugalia;
Granada - Spania;
Lisabona - Portugalia;
Porto - Portugalia;
Valencia - Spania

de la 840 €

Program

PROGRAMUL EXCURSIEI

Ziua 1 | BUCURESTI – BARCELONA
Intalnire cu insotitorul de grup la ora 06:30 la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) pentru imbarcare pe zborul Companiei TAROM RO421 cu destinatia Barcelona. Decolare la ora 08:30, sosire la Barcelona la ora 10:40. Bon dia, Barcelona! Din aeroport plecam spre plaça d'Espanya si colina Montjuic, cu cladirile de la Expozitia Universala din 1929 si de la Jocurile Olimpice din 1992. Dupa o oprire pentru fotografii, plecam spre centul orasului unde poposim in Placa de Catalunya – emblematic reper al capitalei catalane unde vom avea timp liber pentru plimbare pe celebrul bulevard La Rambla si in Barri Gotic ( Cartierul Gotic) din Ciutat Vella (orasul vechi0. Transfer la hotel pentru cazare. Cazare zona Barcelona.

Ziua 2 | BARCELONA – MONTSERRAT
Mic dejun. Mic dejun. Tur panoramic de oras Barcelona : Sagrada Família - opera maestra a lui Antoni Gaudi, Casa Milà - La Pedrera, (vizite exterioare, pentru bilete de intrare recomandam rezervarea anticipata), elegantul bulevard Passeig de Gràcia, Port Vell (portul vechi), Monumentul lui Columb, Portul Olimpic, cu cei doi zgarie-nori Hotel Arts si turnul Mapfre. Dupa amiaza timp liber in Barcelona sau, optional, excursie la Montserrat - loc de pelerinaj si centrul spiritual al Cataluniei. Ne vom deplasa la 50 km nord-vest de Barcelona, in peisajul cu formațiuni stancoase distincte din Parcul Natural Montserrat la abatia benedictina, unde este venerata La Moreneta (imaginea de culoare inchisa Sfintei Fecioare Maria) si unde dispuneti de timp liber pentru rugaciune sau scurte drumetii. Cazare zona Barcelona.

Ziua 3 | BARCELONA - VALENCIA
Mic dejun. Vom parasi Catalunya spre Valencia, unde ajungem dupa amiaza. Tur panoramic de oras Valencia in care vom descoperi locuri emblematice cum ar fi: futuristul complex arhitectonic “Orasul Artelor si Stiintelor”, vechia albie a raului Turia, Arena de tauri, Gara de Nord, Primaria, Plaza de la Reina cu Catedrala si turnul-clopotnita El Micalet, Torres de Quart si Torres de Serranos. Dupa tur timp liber la dispozitie in Valencia. Seara transfer la hotel. Cazare Valencia - Paterna.

Ziua 4 | VALENCIA – GRANADA
Mic dejun. Turul continua spre Granada. Dupa-amiaza, optional, vizita cu ghid local la Alhambra – monument UNESCO si cea mai vizitata atractie turistica din Spania. Creata original pentru scopuri militare, Alhambra a fost o "alcazaba" (fortareata), un "alcázar" (palat) si o "medina" (oras), toate in una. Vom vizita Alhambra cu, palatul ramas neterminat al lui Carol Quintul, palatul de vara si gradinile Generalife. (Nota: vizita va fi rezervata si confirmata in avans in limita disponibilitatilor). Seara, optional spectacol de flamenco in Sacromonte. Cazare Granada.

Ziua 5 | GRANADA – GIBRALTAR - SEVILLA
Mic dejun. Excursia continua spre sudul Peninsulei Iberice si de-a lungul Costa del Sol ajungem in Gibraltar. Teritoriu britanic din 1713, Gibraltarul domina stramtoarea de 14 km ce separa Europa de Africa, si dispune de propriul aeroport, moneda, timbre, ziare, radio, TV, garnizoana militara si navala, doua catedrale si un casino. Timp liber la dispozitie, cu posibilitatea de a participa la tururile si vizitele locale (contra cost). Dupa acest popas de aprox. 3 ore, ne indreptam catre Sevilla. Seara, timp liber la dispozitie in Sevilla si transfer la hotel. Cazare Sevilla.

Ziua 6 | SEVILLA – LISABONA
Mic dejun. Tur de oras Sevilla pietonal cu ghid local. Incepem cu Plaza de Espagna, una din cele mai frumoase piete din lume situata in parcul Maria Luisa – locul de desfasurare al Expozitiei Hispano - Americane din 1929, continuam prin labirintul de stradute din Barrio de Santa Cruz si pe langa zidurile Alcazarului Regal pentru a incheia la Catedrala - cea mai mare catedrala gotica din lume ce a fost construita pe locul moscheii principale din Sevilla de la care se pastreaza minaretul, azi devenit turnul–clopotnita Giralda – simbol al orasului. Dupa tur plecam spre Lisabona. Tur panoramic al capitalei Portugaliei, una din cele mai contrastante capitale europene, in care vom strabate Baixa pombalina (centrul reconstruit dupa cutremurul devastator din 1755) si pietele ei: Praca do Comercio (Terreiro do Paco), Praca dom Pedro IV (sau Rossio) si Praca da Figueira si continuam cu Avenida da Liberdade – artera principala a orasului spre Piata Marchiz de Pombal si parcul Eduard al VII-lea unde poposim pentru fotografii panoramice. Cazare Lisabona.

Ziua 7 | LISABONA – SINTRA – CABO DA ROCA – CASCAIS - ESTORIL
Mic dejun. Zi libera la dispozitie sau excursie optionala la Sintra-Cabo de Roca-Cascais-Estoril. Declarata de UNESCO patrimoniu universal, Sintra a fost resedinta de vara a Regilor Portugaliei si adaposteste monumente de importanta istorica, exemple clasice ale arhitecturii portugheze. Vom continua excursia cu Cabo Da Roca, cel mai vestic punct al Europei continentale unde “se termina pamantul si incepe marea” cum spunea poetul Luis de Camoes. Urmeaza o oprire in Cascais, un fost sat pescaresc, care de-a lungul timpului s-a transformat intr-un veritabil centru turistic. Drumul de intoarcere spre Lisabona trece prin Estoril, renumita destinatie de vacanta unde vom face un stop fotografic la Cazino. Retur la hotel. Cazare. (Nota: In aceasta zi autocarul stationeaza conform normelor AETR, excursia optionala se realizeaza cu autocar local).

Ziua 8 | LISABONA - FATIMA
Mic dejun. Dimineata continuam vizitarea Lisabonei. Incepem cu zona Belem, unde Tejo se intalneste cu Atlanticul si de unde navigatorii portughezi au plecat in lungile lor calatorii pe oceanele lumii. Vizite exterioare la Manastirea Ieronimilor si Turnul Belem – monumente de arhitectura manuelina si Padrão dos Descobrimentos (Pavilionul Descoperirilor). De aici continuam cu o incursiune in centrul orasului, prilej de a descoperi farmecul emblematicului cartier Alfama sau de a patruinde in atmosfera lusitana. Dupa amiaza o petrecem in zona Expo ’98 unde va recomandam o vizita la Oceanario de Lisboa – unul dintre cele mai mari acvarii din Europa sau shopping la mall-ul Vasco da Gama. Plecare spre Fatima, care dupa aparitiile Fecioarei Maria din 1917 a devenit unul din cele mai cunoscute locuri de pelerinaj catolic, unde putem vizita Capela Aparitiilor, basilica Rozariului si moderna basilica Sfintei Treimi. Cazare Fatima.

Ziua 9 | BATALHA – COIMBRA - PORTO
Mic dejun. Excursia continua spre Batalha unde se poate admira manastirea Santa Maria da Victoria -capodopera a arhitecturii gotice si manueline, inclusa in Patrimoniul UNESCO. In drum spre Porto, vom face un popas la Coimbra – capitala medievala a Portugaliei pentru aproape o suta de ani si renumit centru universitar. Vechea Universitate ocupa cladirile fostului palat regal, devenit « Paço dos Estudos » in 1540. De pe terasa admiram frumoasa panorama a orasului si coboram strazile pietruite pentru a patrunde in sarmul si misterele centrului istoric. Dupa-amiaza sosim la Porto – al doilea oras al Portugaliei, important centru comercial si industrial. Tur panoramic de oras Porto cu: podul D. Luis si superba vedere panoramica cu cartierul istoric Ribeira (protejat de UNESCO) si zona caselor de vinuri din Vila Nova de Gaia, Se do Porto(catedrala), Torre dos Clerigos, Avenida dos Aliados – centrul propriu-zis al orasului, Praça da Batalha cu Teatro Nacional São João si artera comerciala Rua Santa Catarina. Cazare Porto (cazare Braga pentru grupul din 14.09).

Ziua 10 | PORTO – SALAMANCA
Mic dejun. Dimineata dupa o scurta vizita in Porto plecam spre Spania prin regiunea Beira Alta trecand pe langa Viseu si Guarda si apoi prin Castilla ajungem la Salamanca. Orasul este inclus in Patrimoniul Umanitatii si este cunoscut pentru Universitatea sa, fondata in 1218, cele doua Catedrale, Veche si Noua, impreuna o adevarata sinteza de arhitectura religioasa si cea mai monumentala Plaza Mayor din Spania. Cazare Salamanca.

Ziua 11 | EL ESCORIAL - MADRID – CAPITALA SPANIEI 
Mic dejun. Dimineata plecam spre Madrid si dupa ce traversam Sierra de Guadarama poposim la palatul manastire San Lorenzo de El Escorial (inclus in Patrimoniul UNESCO), cel mare edificiu din perioada Renasterii, palat, manastire si panteon regal, fiind considerat in epoca “a opta minune a lumii”. Pentru vizita ce include: apartamentele lui Filip al II-lea, Basilica, salile capitulare – “muzeul de pictura al manastirii” si Panteoanele Regalem biletul se achita separat, la fata locului. Continuam spre Madrid. Capitala a Spaniei din 1561, Madrid este o metropola cosmopolita ce fascineaza prin contrastul dintre modernitatea sa si patrimoniul cultural si artistic. Tur panoramic de oras cu ghid local: Plaza de Cibeles, Paseo de la Castellana, Plaza de Toros Las Ventas, Plaza de Espana cu monumentul lui Cervantes si celebrele sale personaje Don Quijote si Sancho Panza, Plaza de Oriente cu Palatul Regal, fosta resedinta a monarhiei spaniole si catedrala Nuestra Senora de Almudena. Cazare Madrid.

Ziua 12 | MADRID – TOLEDO
Mic dejun. Zi la dispozitie in Madrid sau optional, Excursie la Toledo – ”orasul imperial”, “orasul celor trei culturi”. Vizita cu ghid local va cuprinde un tur cu autocarul pentru a admira extraordinara panorama a acestui oras monumental si un tur pietonal in centrul istoric, patrimonio UNESCO, cu intrari incluse la Catedrala Santa Maria – o bijuterie a arhitecturii gotice, cu un interior monumental si sinagoga Santa Maria la Blanca din Juderia (fostul cartier evreiesc). Vizita va fi completata cu o fabrica de damasquinado, cunoscut artizanat toledan. Intoarcere la Madrid si timp liber la dispozitie in capitala Spaniei unde recomandam vizita muzeului Prado, ce reuneste una din cele mai mari colectii de capodopere ale picturii spaniole, italiene, franceze si flamanade sau vizita muzeului Reina Sofia, unul din cele mai celebre muzee de arta moderna si contemporana din lume. Cazare Madrid.

Ziua 13 | MADRID – BUCURESTI
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborul Companiei TAROM RO416 cu destinatia Bucuresti. Decolare la ora 12:15, sosire la Bucuresti pe aeroportul Otopeni la ora 17:10. Sfarsitul pachetului de servicii.

Excursii optionale (Tarife valabile pentru minim 30 de participanti):
•    Vizita la Alhambra
ATENTIE: contractarea serviciului se face doar din tara cu 2 luni inainte de plecare !!!
Tarif: 39 Euro/adult, 25 Euro/copil 2-11,99 ani si include: transport autocar, biletul de intrare la Alhambra si El Generalife, ghizi locali, taxa de rezervare, casti audio obligatorii, insotitor de grup, rezervare
•    Excursie la Montserrat
     Tarif: 40 Euro/persoana si include: transport autocar, vizita la basilica Montserrat, insotitor de grup
•    Flamenco in Sacromonte Granada
Tarif: 30 Euro/persoana si include: transport minibus , bilet de intrare, 1 bautura
•    Excursie la Sintra, Cabo de Roca, Cascais & Estoril
Tarif: 35 Euro/persoana si include: transport autocar, ghid insotitor
•    Excursie la Toledo
Tarif: 50 Euro/persoana si include: transport autocar, bilete de intrare: Catedrala si sinagoga Santa Maria La Blanca, ghid local, ghid insotitor

Transferuri GRATUITE la aeroportul Otopeni din urmatoarele orase:
•   Constanta, Medgidia, Cernavoda, Fetesti, Slobozia
•   Iasi, Targu Frumos, Roman, Bacau, Onesti, Adjud, Focsani, Buzau, Urziceni
•   Brasov, Predeal, Sinaia, Campina, Ploiesti
•   Sibiu, Rm. Valcea, Pitesti

Nr. Zile : 13 zile
Transport oferit : Avion

tarife standard

Plecari in data

Pret / Persoana

Rezerva

14/09/2019

840 €

Pentru disponibilitati si alte tipuri de camere, reduceri copii etc, va rugam contactati agentia la numarul 021.210.30.08
Oferta este valabila in perioada mentionata, in limita locurilor disponibile

Servicii incluse

• Zbor direct la dus Bucuresti => Barcelona, Compania TAROM
• Zbor direct la retur Madrid => Bucuresti, Compania TAROM
• Cazare 12 nopti cu mic dejun inclus la hoteluri de 3 si 4* astfel:
-2 nopti zona Barcelona, AC Sant Cugat by Marriott 4* (09.06.2018), Front Air Congress 4* (08.07.2018), Front Air Congress 4* (14.09.2018);
-1 noapte Valencia Paterna, Valencia Congress 4* (09.06.2018), Valencia Congress 4* (08.07.2018), Valencia Congress 4* (14.09.2018);
-1 noapte Granada, Granada Palace 4* (09.06.2018), Urban Dream 4* (08.07.2018), Alixares 4* (14.09.2018);
-1 noapte Sevilla, M.A.Sevilla Congress 4* (09.06.2018), M.A.Sevilla Congress 4* (08.07.2018), M.A.Sevilla Congress 4* (14.09.2018);
-2 noapte Lisabona, VIP Exec Entrecampos 4* (09.06.2018), VIP Executive Art’s 4* (08.07.2018), VIP Exec Entrecampos 4* (14.09.2018);
-1 noapte Fatima, Cinquentenario 4* (09.06.2018), Steyler Hotel Congress & Spa 4* (08.07.2018), Steyler Hotel Congress & Spa 4* (14.09.2018);
-1 noapte Porto/Braga, Black Tulip 4* (09.06.2018), Black Tulip 4* (08.07.2018), Golden Tulip Braga 4* (14.09.2018);
-1 noapte Salamanca, Sercotel Artheus Carmelitas 4* (09.06.2018), Gran Hotel Corona Sol 4* (08.07.2018), Silken Roma Dalba 3* (14.09.2018);
-2 nopti Madrid, Apart.Compostela Suites 3* (09.06.2018), Axor Feria 4* (08.07.2018), Apart.Compostela Suites 3* (14.09.2018).
• Transport cu autocar propriu (mai putin ziua 7 conform normelor AETR)
• Tururi de oras la: Barcelona, Valencia, Granada, Sevilla, Lisabona, Porto, Salamanca si Madrid
• Ghizi locali la Sevilla si Madrid
• Vizitele si excursiile mentionate in program la: Barcelona, Gibraltar, Fatima, Batalha, Coimbra
• Ghid insotitor din partea agentieiServicii neincluse

• Taxele de aeroport si combustibil: 160 Euro/persoana (pot suferi modificari pana la emiterea biletelor de avion cu 15 zile inainte de plecare, in functie de evolutia pretului petrolului sau in urma majorarii de catre autoritatile aeroportuare)
• Taxele de oras: se achita individual la receptia fiecarui hotel
• Asigurarea medicala, asigurarea storno (se emite in aceeasi zi cu contractul)
• Biletele de intrare la obiectivele turistice din program
• Bacsis pentru soferi si ghizi locali

Suplimente

780 Euro al treilea adult in camera dubla cu pat suplimentar
740 Euro copil 2-11,99 ani in camera cu 2 adulti
1.190 Euro adult loc in camera single

Program

Luni-Vineri 10:00 - 18:00

Slatina - 0249 411 411

Luni-Vineri 10:00 - 18:00

Bucuresti - 021 210 30 18

Luni-Vineri 10:00 - 18:00

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.