Circuit SPANIA DE NORD – FRANTA – sejur COSTA BRAVA

Intrebari despre oferta? Contacteaza-ne!

021 210 30 18
0249 411 411
Luni-Vineri: 10:00-18:00

Intinerariu

Bilbao - Spania;
Lourdes - Franta;
Madrid - Spania;
Santander - Spania;
Santiago de Compostela - Spania;
Toledo - Spania;
Toulouse - Franta

de la 999 €

Program

PROGRAMUL EXCURSIEI

Ziua 1 | BUCURESTI – MADRID
Intalnire cu insotitorul de grup la ora 06:10 la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) pentru imbarcare pe zborul Companiei TAROM RO415 cu destinatia Madrid. Decolare la ora 08:10, sosire la Madrid la ora 11:15. Capitala a Spaniei din 1561, Madrid este o metropola cosmopolita ce fascineaza prin contrastul dintre modernitatea sa si patrimoniul cultural si artistic. Din aeroport pornim intr-un tur panoramic de oras care cuprinde: zona Cuatro Torres, Paseo de la Castellana, Plaza de Toros Las Ventas, Plaza de Cibeles, Plaza de Oriente cu Palatul Regal si Catedrala Nuestra Senora de Almudena. Dupa-amiaza, timp liber la dispozitie in Madrid. Cazare la hotel Compostela Suites 3* sau similar Madrid.

Ziua 2 | MADRID – TOLEDO
Mic dejun. Zi libera la dispozitie in Madrid sau, optional, Excursie la Toledo – ”orasul imperial”, “orasul celor trei culturi”. Vizita cu ghid local va cuprinde un tur cu autocarul pentru a admira extraordinara panorama a acestui oras monumental si un tur pietonal in centrul istoric, patrimoniu UNESCO, in care vom intalni Plaza de Zocodover, Catedrala Santa Maria – lacasul spiritual al Spaniei catolice, Juderia (fostul cartier evreiesc) si monumentala Manastire San Juan de los Reyes. Ziua va fi completata cu o visita la fabrica de damasquinado, cunoscut artizanat toledan. Intoarcere la Madrid si timp liber la dispozitie in capitala Spaniei unde va recomandam o visita la Muzeul Prado, ce reuneste una din cele mai mari colectii de capodopere ale picturii spaniole, italiene, franceze si flamanade sau o visita la Muzeul Reina Sofia, unul din cele mai celebre muzee de arta moderna si contemporana din lume. Cazare la hotel Compostela Suites 3* sau similar Madrid.

Ziua 3 | MADRID – BURGOS – LEON
Mic dejun. Plecam spre Burgos – vechea capitala a Castiliei si patria legendarului erou al Reconquistei, El Cid Campeador. Poposim in centrul istoric care este dominat de Catedrala Santa Maria, patrimoniu UNESCO, una din cele mai frumoase catedrale gotice ale Spaniei si ale lumii. Burgos este situat pe celebrul drum de pelerinaj - El Camino de Santiago paralel cu care vom continua spre Leon – capitala istorica a regatului crestin Leon. Tur pietonal in centrul istoric unde se poate vizita Catedrala Gotica – numita “Pulcra Leonina” pentru impresionantele sale vitralii. Cazare la hotel Abad San Antonio 4* sau similar Leon.

Ziua 4 | LEON – SANTIAGO DE COMPOSTELA
Mic dejun. Continuam turul spre Santiago de Compostela - capitala istorica a Galiciei si unul dintre cele mai frumoase orase din toata Spania. Aici toate drumurile conduc in Praza do Obradoiro, unde vom admira maretia Catedralei, presupusul loc de odihna al moastelor Sfantului Apostol Iacob („Santiago” in limba spaniola) si destinatia finala a pelerinilor pe El Camino de Santiago – pelerinaj de 900 km si 1000 de ani de istorie, considerat unul dintre cele mai importante trei pelerinaje crestine, alaturi de Ierusalim si Roma. Cazare la hotel Congreso 4* sau similar Santiago de Compostela.

Ziua 5 | SANTIAGO DE COMPOSTELA – GIJON - OVIEDO
Mic dejun. Traversam Galicia spre Marea Cantabrica si dupa Ribadeo intram in principatul Asturias si vom poposi pe Costa Verde in Gijon - un oraș modern si plin de viata. Vom face o plimbare prin vechiul cartier pescaresc Cimadevilla, cu elegantele stradute si monumentele sale: biserica San Pedro, Baile Romane, Palatul Revillagigedo. Dupa-amiaza ajungem in capitala principatului, Oviedo, desemnat patrimoniu mondial UNESCO datorita arhitecturii sale unice și istorice, care dateaza din vremurile romanice si pre-romanice. Printre acestea se numara Catedrala Oviedo si biserica și palatul Santa María del Naranco. Timp la dispozitie pentru a explora fermecatorul cartier istoric din jurul catedralei sau de a poposi intr-unul din excelentele “sidrería” (bar traditional de cidru). Cazare la Silken Monumental Naranco 4* (plecarea din 20.06) / hotel Oca Santo Domingo 4* (plecarile din 18.07 si 24.09) sau similare Oviedo.

Ziua 6 | OVIEDO – SANTANDER - BILBAO
Mic dejun. Plecam spre Santander - capitala Cantabriei, oras cu o lunga istorie maritima si o eleganta statiune de litoral cu plaje mari de nisip si una din cele mai frumoase faleze maritime din Spania. Continuam spre Tara Bascilor (Euskadi), comunitate situata tot in nordul Spaniei. Tur de oras Bilbao cu ghid local. Cu autocarul vom descoperi noua arhitectura a orasului, care a cunoscut o relansare turistica in urma cu 20 de ani cand, in plin declin post-industrial, aici a fost inaugurat Muzeul Guggenheim, iar pietonal parcurgem Casco Viejo, cea mai veche parte a orasului cu Teatrul Arriaga, Plaza Nueva si Siete Calles – primele strazi ale orasului datand din secolul al-XIV-lea. Cazare la hotel Sercotel Boulevard 4* Vitoria (plecarea din 20.06) / hotel NH Herencia Rioja 4* Logrono (plecarea din 18.07) / hotel Puerta de Bilbao 4* Barakaldo (plecarea din 24.09) sau similare.

Ziua 7 | SAN SEBASTIAN
Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau, optional, Excursie la San Sebastian – Donostia. Aici vom face un tur panoramic cu cele mai interesante zone, bulevarde, poduri, La Concha si pietonal in centrul istoric cu cladirile sale emblematice: Biserica Sfanta Maria del Coro – sau “Basilica”, cum este ea cunoscuta de localnici, se remarca atat prin arhitectura sa cat si prin frumoasele slujbe care se tin aici; Primaria – o cladire ce nu poate trece neobservata, o capodopera a arhitecturii spaniole care in trecut a gazduit un cazino; vechiul Port – care in prezent are mai mult rol de recreere si pescuit, etc. Cazare la hotel Sercotel Boulevard 4* Vitoria (plecarea din 20.06) / hotel NH Herencia Rioja 4* Logrono (plecarea din 18.07) / hotel Puerta de Bilbao 4* Barakaldo (plecarea din 24.09) sau similare zona Bilbao-Logrono.

Ziua 8 | TARA BASCILOR – PAMPLONA - LOURDES
Mic dejun. Dimineata ne indreptam spre Pamplona capitala istorica a Navarrei, situata la poalele Pirineilor pe El Camino si bine cunoscuta in intreaga lume pentru “el Encierro” - cursa cu tauri din cadrul festivalului Sanfermines din luna iulie. Vizita in Casco Viejo, centrul istoric si inima orasului, ce gazduieste unele dintre cele mai importante monumente ale orasului, cum ar fi Catedrala Santa María la Real de Pamplona, Primaria (Ayuntamiento) si Plaza del Castillo. De aici calatoria continua spre Lourdes. In cei 160 de ani care au trecut de la aparitiile Fecioarei Maria, Lourdes a devenit, dintr-un mic orasel comercial, unul dintre cele mai mari locuri de pelerinaj din intreaga lume. Aproximativ 6 milioane de oameni vin aici in fiecare an, unii pentru a se ruga, altii pentru a se vindeca sau pentru a cere ajutor si indrumare, binecuvantare si protectie, iar altii vin din simpla curiozitate. Cazare la hotel Mercure Imperial 4* (plecarile din 20.06 si 18.07) / hotel Astrid 4* (plecarea din 24.09) sau similare Lourdes.

Ziua 9 | LOURDES – TOULOUSE
Mic dejun. Dimineata vizitam Lourdes cu Grota Massabielle - locul in care s-au produs cele 18 aparitii ale Fecioarei Maria in 1858 si centrul vietii religioase si al pelerinajului din Lourdes, impreuna cu Basilica Imaculatei Conceptiuni si Basilica Rozariului construite prin referinta la aceste aparitii. Dupa-amiaza plecam din Lourdes spre Toulouse – al patrulea oras al Frantei, capitala istorica a Languedoc-ului si totodata capitala europeana a industriei aeronautice si spatiale. Cazare la hotel Palladia 4* sau similar Toulouse.

Ziua 10 | TOULOUSE – CARCASSONNE - COSTA BRAVA
Mic dejun. Dimineata vizitam Toulouse – denumit “orasul roz” datorita numeroaselor constructii din caramida: Place du Capitole – “inima” orasului cu Primaria, Teatrul si Basilica Saint-Sernin (cel mai mare edificiu romanic din Europa). Ramanem in Occitania si dupa aprox. 100 km poposim in pitorescul Carcassonne - un oras de poveste construit pe malul raului Aude, inclus in Patrimoniul UNESCO pentru zidurile si turnurile sale medievale excelent conservate. Dupa aceasta incursiune medievala ne continuam deplasarea spre Catalunia urmand sa traversam Muntii Pirinei prin La Jonquera pentru a ajunge pe Costa Brava. Cina si cazare la Gran Hotel Monterrey 4* / hotel Xaine Park 4* Lloret del Mar sau similare Costa Brava.

Ziua 11 | COSTA BRAVA
Mic dejun. Timp liber la dispozitie pe Costa Brava. Cina si cazare la Gran Hotel Monterrey 4* / hotel Xaine Park 4* Lloret del Mar sau similare Costa Brava. (Nota: In aceasta zi autocarul stationeaza conform normelor AETR, excursia optionala se realizeaza cu autocar local).

Ziua 12 | COSTA BRAVA
Mic dejun. Timp liber la dispozitie pe Costa Brava sau, optional, Excursie la Barcelona si Montserrat. Dimineata ne deplasam in Barcelona unde vom face un tur panoramic de oras: Sagrada Familia, Passeig de Gracia cu Casele Gaudi, Plaça d'Espanya si colina Montjuic, cu pavilioanele de la Expozitia Universala din 1929 si de la Jocurile Olimpice din 1992, Port Vell (portul vechi), Monumentul lui Columb, Portul Olimpic si Placa de Catalunya. Timp liber pentru cumparaturi sau plimbari pietonale in cartierul Gotic si pe bulevardul Rambla. Dupa-amiaza, excursia continua la Montserrat - loc de pelerinaj si centru spiritual al Cataluniei. Ne vom deplasa la 50 km nord-vest de Barcelona, in peisajul cu formațiuni stancoase distincte din Parcul Natural Montserrat la abatia benedictina, unde este venerata La Moreneta (imaginea de culoare inchisa Sfintei Fecioare Maria). Retur pe Costa Brava. Cina si cazare la Gran Hotel Monterrey 4* / hotel Xaine Park 4* Lloret del Mar sau similare Costa Brava.

Ziua 13 | BARCELONA - BUCURESTI
Mic dejun. Eliberarea camerelor si transfer la aeroportul din Barcelona pentru imbarcare pe zborul Companiei TAROM RO422 cu destinatia Bucuresti. Decolare la ora 11:30, sosire la Bucuresti pe aeroportul Otopeni la ora 15:35. Sfarsitul pachetului de servicii.

Excursii optionale (Tarife valabile pentru minim 30 de participanti):
• Excursie la Toledo Tarif: 35 Euro/persoana si include: transport autocar, ghid local autorizat si insotitor de grup
• Excursie la San Sebastian Tarif: 45 Euro/persoana si include: transport autocar, ghid local autorizat si insotitor de grup
• Excursie la Barcelona si Montserrat Tarif: 40 Euro/persoana si include: transport autocar, vizita la basilica Montserrat si insotitor de grup

Transferuri GRATUITE la aeroportul Otopeni din urmatoarele orase:
• Constanta, Medgidia, Cernavoda, Fetesti, Slobozia
• Iasi, Targu Frumos, Roman, Bacau, Onesti, Adjud, Focsani, Buzau, Urziceni
• Brasov, Predeal, Sinaia, Campina, Ploiesti
• Sibiu, Rm. Valcea, Pitesti

DOCUMENTE DE CALATORIE
• Va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE SAU PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta.
• Cetatenii romani pot calatori in statele membre ale Uniunii Europene, Spatiului Schengen si Spatiului Economic European cu cartea de identitate sau pasaportul in curs de valabilitate. Pentru a verifica lista statelor care permit intrarea pe baza cartii de identitate, lista statelor membre U.E., Schengen si Spatiul Economic European, va rugam sa consultati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions.
• Accesul cu cartea de identitate mai este permis in urmatoarele state: Macedonia (90 zile), Muntenegru (30 zile), Serbia (90 zile), Norvegia (daca cartea de identitate romaneasca valabila este emisa dupa anul 2009, in care este specificata cetatenia romana. Cartile de identitate romanesti emise inainte de anul 2009 nu sunt recunoscute ca documente de calatorie in Norvegia).
• Pentru toate celelalte state din afara Uniunii Europene si pentru acele state pentru care cetatenii romani nu au nevoie de viza de intrare, accesul se face pe baza pasaportului valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Pentru a consulta lista statelor pentru care nu este necesara viza de intrare accesati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions.
• Pentru tarile in care cetatenii romani au nevoie de viza de intrare, este necesar pasaportul valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Anumite state nu permit accesul cu pasaport temporar sau nu aplica vize pe pasaport temporar, de aceea va rugam sa consultati serviciul consular al tarii in care intentionati sa faceti deplasarea sau solicitati acest lucru agentului dvs. de turism.
• In cazul persoanelor casatorite recent, nu se accepta Cartea de Identitate anulata (perforata) de autoritati in vederea emiterii unei noi carti de identitate.
• Copiii care nu au carte de identitate, vor trebui inscrisi pe pasaportul unuia dintre parinti. In acest caz, parintii care au copiii trecuti in pasaportul lor, vor calatori obligatoriu cu Pasaportul.
• Agentia organizatoare (Tour Operatorul) nu are nici o raspundere in situatia in care autoritatile de frontiera nu permit accesul turistului pe teritoriul statului respectiv. De asemenea, nu are nici o responsabilitate daca turistului nu i se permite parasirea teritoriului unei tari de catre autoritatile de frontiera din statul respectiv. In aceste cazuri, turistului nu i se mai restituie contravalorea excursiei.

Nr. Zile : 13 zile
Transport oferit : Avion

tarife standard

Plecari in data

Pret / Persoana

Rezerva

24/09/2020

999 €

Pentru disponibilitati si alte tipuri de camere, reduceri copii etc, va rugam contactati agentia la numarul 021.210.30.08
Oferta este valabila in perioada mentionata, in limita locurilor disponibile

Servicii incluse

•Zbor direct la dus Bucuresti => Madrid, Compania TAROM
•Zbor direct la retur Barcelona => Bucuresti, Compania TAROM
•Cazare cu mic dejun 12 nopti la hoteluri de 3-4* astfel:
-2 nopti cazare Madrid la hotel Compostela Suites 3* sau similar
-1 noapte cazare Leon la hotel Abad San Antonio 4* sau similar
-1 noapte cazare Santiago de Compostela la hotel Congreso 4* sau similar
-1 noapte cazare Oviedo la hotel Silken Monumental Naranco 4* (plecarea din 20.06) / hotel Oca Santo Domingo 4* (plecarile din 18.07 si 24.09) sau similare
-2 nopti cazare hotel Sercotel Boulevard 4* Vitoria (plecarea din 20.06) / hotel NH Herencia Rioja 4* Logrono (plecarea din 18.07) / hotel Puerta de Bilbao 4* Barakaldo (plecarea din 24.09) sau similare
-1 noapte cazare Lourdes la hotel Mercure Imperial 4* (plecarile din 20.06 si 18.07) / hotel Astrid 4* (plecarea din 24.09) sau similare
-1 noapte cazare Toulouse la hotel Palladia 4* sau similar
-3 nopti cazare Costa Brava la Gran Hotel Monterrey 4* / hotel Xaine Park 4* Lloret del Mar sau similare
•BONUS: Demipensiune la cazarea din Costa Brava (3 cine)
•Transport cu autocar propriu INTERRA (mai putin ziua de odihna conform normelor A.E.T.R.)
•Tururile si vizitele din program:
-Tururi de oras cu insotitorul de grup la Madrid, Leon si Toulouse
-Tururi de oras cu ghizi locali la Bilbao si Oviedo
-Vizite la Burgos, Santiago de Compostela, Gijon, Santander, Pamplona, Lourdes, Carcassonne
•Ghizi locali la Bilbao si Oviedo
•Insotitor de grup din partea agentiei

Servicii neincluse

•Taxele de aeroport si combustibil: 170 Euro/persoana (pot suferi modificari pana la emiterea biletelor de avion cu 15 zile inainte de plecare, in functie de evolutia pretului petrolului sau in urma majorarii de catre autoritatile aeroportuare)
•Taxele de oras sau de statiune, acolo unde se aplica (se achita la receptia hotelurilor)
•Asigurarea medicala, asigurarea storno (se emite in aceeasi zi cu contractul)
•Bacsis pentru soferi si ghizi locali

Suplimente

799 Euro copil 2-11,99 ani in camera cu 2 adulti
959 Euro al treilea adult in camera dubla cu pat suplimentar
1380 Euro adult loc in camera single

Program

Luni-Vineri 10:00 - 18:00

Slatina - 0249 411 411

Luni-Vineri 10:00 - 18:00

Bucuresti - 021 210 30 18

Luni-Vineri 10:00 - 18:00

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.